I över 40 år har Unelko varit en ledande tillverkare av vattenavvisande medel, ytbehandlingar och skyddsbeläggningar för bevarande, förbättring och ”förebyggande rengöring” av glas, porslin, keramik, rostfritt stål och laminerade plastytor i alla möjliga sammanhang. Unelko har etablerat sig som marknadsledande särskilt inom utveckling av produkter för förbättrad sikt och säkerhet hos olika typer av fordon, flygplan och båtar.

Från en blygsam start till global distribution
Allt startade i ett litet laboratorium med ett nytt koncept för glasbehandling som ledde till patent för förbättrad sikt och säkerhet; produkten blev Rain-X® vilken startade en dramatisk utveckling av Unelko till en världsomfattande succé. I dag har Unelko Corporation sitt huvudkontor i en modern 6050 m² byggnad, tillverkning och lagerkomplex på 1,55 hektar på en av de främsta industrimarkerna i Scottsdale, Arizona. Även systerbolaget, Unelko NV, växte snabbt ur sitt första läge i Gavere, Belgien och har nu ett nytt huvudkontor och ny lageranläggning i Zingem, Belgien, varifrån det betjänar de snabbt växande marknaderna för Unelkos ytbehandlande produkter i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Stora genombrott i ytbehandling
Efter försäljningen av sin världsberömda Rain-X®-verksamhet till Quaker State Corporation 1997, bildades Unelko Group med fokus på ny- och vidareutveckling av avancerad teknik för ytbehandling som ger ”nya effektiva lösningar på gamla problem”. Som ett resultat av dedikerad forskning och utveckling, har Unelko nu även nya patent för användarvänliga tekniker och produkter baserade på icke-brännbara, VOC-fria, icke-korrosiva och giftfria komponenter.

Baserat på dessa nya teknikers unika egenskaper och fördelar, rengör och omvandlar de ett brett spektrum av hårda ytor till mycket vatten-, smuts- och fläckavstötande ytor för lättare rengöring.
Rätt applicerade förbättrar Unelkos avancerade ytbehandlare både sikten och fordonssäkerheten … och kan bokstavligen halvera kostnaden och tiden som ägnas åt rengöring och ytvård av fordon, bostäder och offentliga byggnader … och samtidigt hålla ytorna gnistrande klara.

Blick in i Framtiden
Unelko har fler multi-ytbehandlingar, multi-funktionella ytbehandlare under utveckling. Förutom att rengöra ytor för att avlägsna vardagssmuts, bakterier m.m, så ger dessa produkter samtidigt en långvarig och osynlig vatten-, jord- och fläckavstötande barriärbeläggning som exempelvis bakterier och mögel inte kommer att kunna växa på … och dramatiskt minskar all vidhäftning och ackumulering av både organiskt och oorganiskt smuts som ofta är svårt att rengöra.

Vårt Löfte
Vi lovar att erbjuda de mest avancerade och säkraste produkterna för en så optimal rengöring och ytbehandling som möjligt och som dessutom är enkla att använda. Vi lovar att ge mervärdesfördelar med varje produkt, och att avstå från att överdriva och/eller förfalska dess effekt eller resultat.

Vår Garanti
Vi garanterar ovillkorligen att Unelkos produkter – när de används enligt anvisningarna för de syften som är tydligt beskrivna och avsedda för – kommer att fungera enligt märkningen, produktlitteratur och säkerhetsdatablad. Inga finstilta undantag här inte!